Vi sitter i moderna och fräscha lokaler i centrala Alingsås. Här kan ni få en liten inblick i hur vi har det i våra fina lokaler.

Välkommen

Så här ser det ut i vår ljusa och välkomnande entré!

I gipsköket

Här görs det arbetsmodeller på löpande band. Det råder en febril aktivitet här, när det görs modeller på dagens inkomna arbeten.

Vid packbänken

Här packas dagens inkomna arbeten upp och läggs i uppmärkta lådor. Alla arbeten registreras i vårt bokningsprogram, innan de bärs ut till gipsköket för modellframställning. På eftermiddagen packas dagens gjorda arbeten i lådor eller påse för att skickas iväg.

CAD/CAM

Ett eget rum för den moderna CAD/CAM-tekniken.
Först görs arbetsmodeller och en planering av arbetet vad gäller materialval och komponenter. Därefter scannas och designas konstruktionen i ett CAD-program, för att sedan låta en fräsmaskin (CAM) fräsa fram konstruktionen, t ex ett broskelett. När detta är klart läggs porslinet på för hand och på traditionellt vis.

Med Nobel Scanner, Straumann Etkon x 2 st och Sirona inLab MCXL täcker vi in samtliga material och produkter.

Färgtagningsrummet

Färgtagning kan vara klurigt. Många patienter får komma till oss på förgtagning, då vi har utbildade och erfarna tekniker som vet precis hur de ska förhålla sig till färg och form, beroende på vad som ska tillverkas och med vilken teknik. Det är alltid en fördel att tandteknikern får se patientens hela ansikte, (antingen via färgtagning hos oss eller via ett insänt foto).

Avtagbar protetik och bettskenor

Avtagbar protetik är en väl beprövad och utmärkt terapi. Hos oss finns duktiga och erfarna tandtekniker med gedigen kompetens och ett brett kunnande inom området.

Bettskenor
Vi gör alla olika typer av bettskenor, allt från bettfysiologiska bettskenor till blekskenor.

Implantat

Att arbeta med implantat kräver både kunskap om olika implantatsystem och alla dess hundratals olika små komponenter, men också kunskap och kompetens inom hållfasthet och estetik. I en del speciella fall måste en tekniker vara uppfinningsrik och kunna hitta egna metoder och lösningar.

Hos oss är det Ulf, Dimi och Vagn som arbetar med implantat och som har mycket god kunskap om de på den svenska marknaden vanligaste implantatsystemen från Straumann, Dentsply (Astra, Ankylos), Biomet 3i och Nobel Biocare.

Porslin & helkeramik

Vi gör arbeten inom både metall- och helkeramik. Form, färg och estetik är inslag i vår vardag, då målsättningen är att göra tänder som ser så naturliga ut som möjligt. Vi gör allt från singelkronor till avancerade helkäksbroar.

Metallkeramik
Här lägger vi porslin på ett metallskelett. Arbetet byggs upp för hand med fältspatsporslin, och det är många moment innan ett färdigt resultat.

Helkeramik
Här lägger vi porslin på oxidkeramer (zirconia och alumina) men också med e.max och Empress Esthetic.

Lunch & fikarum

Varje dag har vi gemensam fika i vårt vårt stora och hemtrevliga fika- och lunchrum. Det är både socialt och avkopplande men också ett tillfälle där vi informerar och diskuterar olika saker med varandra.