IPS e.max och Empress

Sedan början 90-talet har vi arbetat med IPS Empress, en presskeram som har mycket goda estetiska resultat. Empress har funnits i över 20 år på marknaden och är fortfarande en utmärkt produkt.

Sedan många år använder vi IPS e.max-systemet, som innehåller glaskeramen Litiumdisilikat (LS2) och Zirkoniumoxid (ZrO2) och vilka används för press och CAD/CAM-teknik. Med IPS e.max har över 40 miljoner cementerade restaurationer gjorts och det är ett bevis på ett väl fungerande system. Materialet har en hög styrka på 400 MPa och är därför utmärkt att använda till enstaka kronor och mindre broar i hela käken.

Klicka här för mer information om IPS e.max-systemet.

Klicka här för mer information för dig som tandläkare. Här finns allt du behöver veta från preparation till cementering.

Zirconia

Med hög hållfasthet, estetik och perfekt passform är zirconia ett mycket bra alternativ till metallkeramik. Nya sammansättningar i material gör att vi kan framställa superhögtranslucenta kronor och broar (upp till 3 led) i fullanatomi med utmärkt estetik och hållfasthet. De senaste åren har utvecklingen kring broar i keramiska material tagit ett rejält kliv. Med zirconia kan vi idag göra upp till 14 led men vanligt är mindre broar upp till 6-7 led. Kronor och broar designas, konstrueras och framställs här på lab vilket gör att vi har full kontroll på hela tillverkningen. Vi arbetar gärna med inslipnings-/indexbroar (try-in) för att nå ett optimalt resultat.

Har du frågor kring zirconia är du välkommen att höra av dig till oss, 0322-66 87 50.