Helkeramik med IPS Empress och IPS e.max

Sedan början 90-talet har vi arbetat med IPS Empress, en presskeram som har mycket goda estetiska resultat. Empress har funnits i över 20 år på marknaden och är fortfarande en utmärkt produkt.

Sedan många år använder vi IPS e.max-systemet, som innehåller glaskeramen Litiumdisilikat (LS2) och Zirkoniumoxid (ZrO2) och vilka används för press och CAD/CAM-teknik. Med IPS e.max har över 40 miljoner cementerade restaurationer gjorts och det är ett bevis på ett väl fungerande system. Materialet har en hög styrka på 400 MPa och är därför utmärkt att använda till enstaka kronor och mindre broar i hela käken.

Klicka här för mer information om IPS e.max-systemet.

Klicka här för mer information för dig som tandläkare.

IPS e.max Press und CAD HT

IPS e.max Press och CAD HT

Zirconia

Med hög hållfasthet, estetik och perfekt passform är zirconia ett mycket bra alternativ till metallkeramik. Nya sammansättningar i material gör att vi kan framställa superhögtranslucenta kronor och broar (upp till 3 led) i fullanatomi med utmärkt estetik och hållfasthet. Kronor och broar scannas och designas på lab och skickas till Straumann Cares eller Nobel Procera. Dessutom fräser vi själva in-house med Wieland-fräs eller med vår Sirona-fräs.

Har du frågor kring zirconialösningar är du välkommen att höra av dig till oss, 0322-66 87 50.

De senaste åren har utvecklingen kring broar i keramiska material tagit ett rejält kliv. Med zirconia kan vi idag göra upp till 14 led men vanligt är mindre broar upp till 6-7 led.

Zenostar

Zenostar zirconia